'Het voelt alsof de wereld naar rechts draait, terwijl ik naar links denk; ik ben een 'andersdenkende''

 

 
Ik had nooit iets met spiritualiteit en/of reincarnatie; ik vond het 'zweverige' onderwerpen. Maar er is iets gebeurd, waardoor mijn kijk op het leven totaal veranderd is.
 
Ik ben transgender; ik beleef het leven, ons bestaan, dus zowel als man én als vrouw. Transgenders zijn er altijd geweest, dat weten we, maar het stigma waar ik mee moet leven is zo onwaarschijnlijk groot. Onvoorstelbaar.   
Het was nadat mijn zoon - hij was mijn alles, zijn rug definitief naar mij toekeerde dat ik begon aan een brief.
Intuïtief ben ik begonnen; ik wist niet wát ik hem wilde vertellen, want ik begreep het zelf nauwelijks. Maar ik wist wel dat transgenderisme 'niet slecht' is. Ik had slechts één verlangen; ik wilde hem de waarheid vertellen.
Ik voelde de aandrang om 's nachts te schrijven, als de rest van de wereld sliep, en ik kreeg 'contact'. Ik kan het niet anders uitleggen. Ik begreep niet wat me overkwam, maar langzaam liet ik mijn vooroordelen los en werden de beelden duidelijker...Vervolgens heb ik ruim 18 maanden - en in grote mate intuïtief - over mijn leven in de vroege middeleeuwen geschreven! Als vrouw!
En ik ontdekte een wereld zo bijzonder mooi! Een samenleving met totaal andere waarden en normen. De wereld van de Katharen; de 'Andersdenkenden'. Ik voelde als 'Alice in Wonderland'!
 
Het schrijven heeft heel veel met mij gedaan; Ik ben anders naar het leven gaan kijken. Ik besef nu dat ik een vorig leven heb gehad, en ik zou hier dolgraag terugkomen; in dit kosmische wonder. Maar wil ik wel terugkomen? Waar zijn we mee bezig?!
Gevangen in een vicieuse spiraal, gedreven door kortzichtigheid en hebzucht, plunderen wij systematisch dit kosmisch wonder, en vormt het geplunderde de basis van ons systeem; de economie.
Tweehonderd jaar geleden zat de aarde nog bomvol, maar per definitie raken plunderbronnen uitgeput...
Daarnaast wordt ons probleem uiteraard aanzienlijk vergroot aangezien de wereldbevolking expontieel toeneemt... 
Als we niet anders gaan denken, zal er m.i. ergens in de toekomst dan ook een tijd aanbreken dat er hier vele miljarden mensen zullen leven, met niets meer te plunderen... Dát is volgens mij de weg, de richting, die wij momenteel gaan... 
  
Mijn brief is een boek geworden. En mijn boek is mijn missie geworden.  
De Nacht dat de Sterren Dansten heeft inmiddels prachtige kritieken ontvangen in de Telegraaf en het AD.
'Een bijzondere, bijna magisch realistische autobiografie' - de Telegraaf.
'Een boek dat de lezer uitdaagt buiten de 'normale' kaders te denken' - AD.
 
De onafhankelijke publieksjury van de Gouden Meeuw Literatuurprijs heeft het boek zelfs bejubeld in het juryrapport!
'Dit boek laat de ontdekking van een andere weg zien' - Gouden Meeuw Literatuurprijs 2010, publieksjury.
 
En ook veel lezers:
'Mijn waardering voor dit boek is enorm.'
'Ik heb het boek in 1 adem uitgelezen.'
'Heb het boek inmiddels uit en schreeuw het nog net niet van de daken!'
'Ik denk dat iedereen die dit boek leest anders naar de wereld gaat kijken.'
'Een mooier geschenk kan je iemand niet geven.'
'Zelden een boek gelezen waarbij ik het zo erg vond dat ik het uit had!'
 
 
Ik ben een 'andersdenkende',  en ik hoop dat meer mensen anders gaan denken.  De opbrengsten wil ik gebruiken om mijn steentje bij te dragen om die bijzondere, mooie wereld zoals ik ontdekte en beschreef werkelijkheid te laten worden! 
Ik noem het 'Vipassana', naar de oude Oosterse meditatietechniek; om het leven te leren zien zoals het werkelijk is.
En hopelijk wordt Vipassana ook:
* Een leefgemeenschap geïnspireerd op 'De Nacht dat de Sterren Dansten'.
* Mensen die zich bewust zijn dat wij in een kosmisch wonder leven, én dat wij reincarneren. Een samenleving gebaseerd op vrijheid, respect, overvloed, vrede en liefde. Waar de schoonheid van ons bestaan centraal staat.  
Ik zou graag zien dat Vipassana de tegenpool wordt van de weg die wij momenteel gaan! Met een uitstraling naar de rest van de wereld.
Hoe mooi zal dat zijn! En het kan lukken; want des te meer mensen De Nacht dat de Sterren Dansten zullen ontdekken, des te groter de kans dat Vipassana werkelijkheid wordt!
  
Maar bij het grote publiek is het boek nog volledig onbekend!! Hoe kan dat?!
 
Drie uitgevers wilden het manuscript, maar als 'onbekende debutant' zou ik nauwelijks iets verdienen! C'est la vie. Impulsief, eigenzinnig heb ik besloten het boek zelf te verkopen! Rechtstreeks! Internet maakt het toch mogelijk?
En wat is er mooier (en eerlijker) dan je boek rechtstreeks bij de schrijver te bestellen?!
 
Natuurlijk druist mijn initiatief volledig in tegen de belangen van uitgevers en boekenverkopers! (Maar dat besefte ik toen niet!). De gangbare kanalen voor promotie - TV, radio, tijdschriften etc - blijken voor De Nacht dat de Sterren Dansten helaas onbereikbaar. En aangezien de meeste literaire websites etc. verbonden zijn aan uitgevers en/of boekenverkopers, wordt het boek ook daar niet onder de aandacht gebracht!
Dat maakt de introductie van het boek dan ook heel erg moeilijk.
 
Ik hoop uiteraard dat je het leest, en ik hoop dat je mijn bijzondere, mooie initiatief een warm hart toedraagt, en nieuws zal helpen verspreiden!!
 
 
Let us try to make a change!
After all; it's up to us!
  
 
Peter / Chantal
 
PS. De Nacht dat de Sterren Dansten is geschreven voor iedereen, maar waarschijnlijk is het boek meer geschikt voor lezers vanaf ca. 17-18 jaar.

 

 

 

Klik aub op de roos om terug te gaan.     

 

Ik hoop dat jullie de tijd nemen dit te lezen.
 
Wij leven in een bijzondere tijd, een overgangstijd; onze wereld verandert snel. In vergelijking met honderd, of zelfs slechts vijftig jaar geleden weten we nu erg veel. Met als gevolg dat oude denkbeelden en machtstructuren afbrokkelen, en plaats maken voor vernieuwde inzichten.
 
Ik ben transgender; ik beleef het leven, ons bestaan, dus zowel als man én als vrouw. En door mijn ogen gezien, zijn wij, als mens, het spoor volledig bijster.

 
Transgenders zijn er altijd geweest, dat weten we, maar het stigma waar ik mee moet leven is onwaarschijnlijk groot. Onvoorstelbaar...
 
Het was nadat mijn zoon - hij was mijn alles, zijn rug definitief naar mij toekeerde, dat ik begon aan een brief.
Intuïtief ben ik begonnen, want ik wist niet wát ik hem wilde vertellen; ik begreep het zelf nauwelijks. Maar ik wist wel dat transgenderisme niets 'slechts' is. Vervolgens heb ik ruim 18 maanden over mijn leven in de vroege middeleeuwen geschreven! Als vrouw!
Ik ontdekte de wereld van de Katharen, de 'andersdenkenden'; een heel bijzondere samenleving gebaseerd op totaal andere waarden en normen! Zo fantastisch mooi, en zo verschillend van de onze!
 
Het schrijven heeft veel met mij gedaan. Ik weet nu, hoe gek het ook mag klinken, dat ik een vorig leven heb gehad. En ik zou hier dolgraag terugkomen; in dit kosmisch wonder. Maar wat is er in vredesnaam aan de hand?
 
Wij weten dat we op een planeet leven, temidden van rotsblokken, gaswolken en zonnen. Een kosmisch wonder. En we kunnen hier in vrijheid, respect, overvloed, vrede en liefde met elkaar samenleven! Waarom niet?! Want dankzij ons denkvermogen hebben wij het eco systeem overwonnen. Maar onze werkelijkheid is zo verschillend!
 
 
Mijn brief is een boek geworden. En mijn boek is mijn missie geworden.
De Nacht dat de Sterren Dansten heeft inmiddels zeer lovende kritieken ontvangen in de Telegraaf en het AD.
'Een bijzondere, bijna magisch realistische autobiografie' - de Telegraaf.
'Een boek dat de lezer uitdaagt buiten de 'normale' kaders te denken' - AD.
 
 
De onafhankelijke publieksjury van de Gouden Meeuw Literatuurprijs heeft het boek zelfs bejubeld in het juryrapport!
 
'Dit boek laat de ontdekking van een andere weg zien' - Gouden Meeuw Literatuurprijs 2010, publieksjury.
 
En ook veel lezers:
'Mijn waardering voor dit boek is enorm.'
'Ik heb het boek in 1 adem uitgelezen.'
'Heb het boek inmiddels uit en schreeuw het nog net niet van de daken!'
'Ik denk dat iedereen die dit boek leest anders naar de wereld gaat kijken.'
'Een mooier geschenk kan je iemand niet geven.'
'Zelden een boek gelezen waarbij ik het zo erg vond dat ik het uit had!'
 
Het boek is zelfs al vertaald in het Engels!
 
Maar bij het grote publiek is het boek nog volledig onbekend!! Hoe kan dat?!
 
Drie van Neerlands bekendste uitgevers wilden het manuscript. Maar aangezien ik als een 'onbekende debutant' nagenoeg niets zou verdienen, heb ik besloten het boek zelf te verkopen. Rechtstreeks! De Nacht dat de Sterren Dansten is eenvoudig en snel te bestellen via de website. Internet maakt het toch mogelijk?!
En wat is er mooier (en eerlijker) dan je boek rechtstreeks bij de schrijver te bestellen?!
 
Met het boek en van de opbrengsten hoop ik mijn steentje bij te dragen om de wereld zoals ik ontdekte en beschreef in De Nacht dat de Sterren Dansten van de grond te krijgen... Zodat er ergens in de toekomst een tijd aanbreekt dat we hier in vrijheid, respect, overvloed, vrede en liefde met elkaar samenleven!
 
Mijn initiatief om De Nacht dat de Sterren Dansten zelf te verkopen druist uiteraard volledig in tegen de belangen van uitgevers en boekenverkopers, maar dat besefte ik toen niet.
De gangbare kanalen voor de promotie - TV, radio, tijdschriften etc - blijken voor De Nacht dat de Sterren Dansten  (dan ook) onbereikbaar.  
En aangezien de meeste literaire websites etc. ook verbonden zijn aan uitgevers en/of boekenverkopers, wordt het boek ook daar niet onder de aandacht gebracht.
De Nacht dat de Sterren Dansten heeft geen ISBN, en is dus niet verkrijgbaar in de reguliere (online) boekhandel!
 
De afgelopen jaren heeft het boek zich dan ook in volledige stilte verspreidt; dankzij enthousiaste lezers!
 
Ik hoop dat je interesse is gewekt. Zoals oude denkbeelden en machtstructuren afbrokkelen, en plaats maken voor vernieuwde inzichten.
 
De Nacht dat de Sterren Dansten is geschreven voor iedereen, maar gezien de inhoud en onderliggende boodschap is het boek waarschijnlijk meer geschikt voor lezers vanaf ca. 17-18 jaar.
 
Voor bestellingen tot 15 febr. geldt de introductieprijs van slechts 10 euro! (incl. porto NL).
Voor België is de introductieprijs 14,90 (incl. porto). (Vanwege veel hogere portokosten)
 
Tip: Lees De Nacht dat de Sterren Dansten tegelijk met je beste vrienden, en ontdek die bijzondere, andere wereld samen.  :)
met warme groet,
 

Peter / Chantal

 
'One person can make a difference; especially when that one person invites and excites others to get involved in making a difference and solving the many politically based mysteries that are causing so much stress and confusion in everyone's daily lives'. Claudia Ravn over 'The Night the Stars Danced'.
 
 
Hieronder een foto van 'Occupy Wallstreet', die ik op het web vond. Met een prachtige tekst.   

Persbericht

Hieronder een artikel dat verscheen in Mijn Geheim nr. 29  (20 juli 2010)